5 december Hebben jullie nog leuke Sintplannen vandaag, vanavond of misschien …

5 december Hebben jullie nog leuke Sintplannen vandaag, vanavond of misschien wel morgen? Ik ben benieuwd!

Wij doen dit jaar voor het eerst helemaal niets aan Sint met familie. Toch wel gek. Gisteravond wel heel gezellig digitaal met vriendinnen Sint gevierd

Hieronder vind je nog een keer het recept van deze heerlijke kwarktaart Als je de taart in 8 goede punten snijdt, bevat een punt maar 178 kcal!

Ingrediënten:
Bodem:
️ 27 g plantaardige boter
️ 100 g kruidnoten
️ 30 g havermeel
Midden:
️800 g magere kwark
️ 250 g aardbeien
️ 50 g water
️ 35 g whey eiwitpoeder
️ 7 gelatinebladen
Topping:
️ 200 g aardbeien
️ 2 gelatinebladen
️ 30 g water

1. Bedek de bodem van een springvorm van 20 cm met bakpapier.
2. Maal de kruidnoten fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje. Als het volledig gesmolten is, voeg je de kruidnootkruimels en het havermeel hieraan toe. Roer goed door en verdeel het over de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm met bodem in de koelkast.
3. Leg de blaadjes gelatine in een kom koud water en laat ze hier zo’n 10 minuten in weken. Pureer de aardbeien en verwarm deze met het water in een steelpannetje. Als de gelatinebladen zacht zijn geworden, knijp ze uit en voeg ze toe aan het pannetje. Verwarm dit tot de gelatinebladen gesmolten zijn. Haal het pannetje van het vuur en laat dit kort afkoelen.
4. Meng de kwark en whey met elkaar. Voeg het aardbeienmengsel toe en roer dit alles goed door. Stort het mengsel over de bodem en strijk glad. Zet de springvorm (liefst minimaal 2 à 3 uur) in de koelkast.
5. Week nog 2 gelatinebladen. Pureer de aardbeien en verwarm ze met het water in een pannetje op laag vuur. Knijp de gelatinebladen uit en verwarm ze mee. Zorg dat de gelatinebladen weer helemaal gesmolten zijn. Verdeel nu dit mengsel over de kwarktaart
Zet dit zeker voor 5 uur in de koelkast.

Macro’s per 1/8: 178 kcal, 14 gram eiwit, 4,6 gram vet, 19 gram koolhydraten