Blèèhg… Soms heb je gewoon even een wat mindere week. Zo’n week dat je je alle…

Blèèhg… Soms heb je gewoon even een wat mindere week. Zo’n week dat je je alles aantrekt, alles tegen lijkt te zitten, nergens zin in hebt en tegelijkertijd alleen maar zin in eten hebt. Dit noemen sommige vrouwen ook wel de eerste week van hun cyclus

Als ik een week met rothumeur heb, heb ik echt dit soort taartjes nodig. Op deze manier krijg ik toch (ook) nog wat goede voedingsmiddelen binnen en voorkom ik dat ik alleen maar chocolade en brood eet Geen idee waarom, maar als ik me rot of ziek voel, wil ik brood eten ️

Wat eten jullie het liefst als je je niet fijn of fit voelt?
Of dat nou fysiek of mentaal is.

Voor degenen die om het receptje vroegen. Supergemakkelijk. Een nadeel is dat je wel een paar uur moet wachten

Ingrediënten voor een minispringvorm van 12 cm:
️ 12 g boter
️ 7 lange vingers
️ 300 g bosbessen skyr
️ 3 gelatineblaadjes

1. Smelt de boter. Crush de lange vingers en voeg de koekkruimels bij de gesmolten boter. Roer goed door. Vet een springvormpje in en doe het koekmengsel hierin. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.
2. Week de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten in een kommetje water. Als de blaadjes zacht zijn doe je ze met 6 eetlepels water in een steelpannetje. Zorg dat de gelatineblaadjes smelten. Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
3. Voeg het gelatinemengsel samen met de skyr en stort dit op de bodem. Zet de springvorm terug in de koelkast en laat het taartje hier zeker 5 uur rusten.

Macro’s: 418 kcal, 30 gram eiwit, 11 gram vet, 50 gram koolhydraten

Mocht je het taartje maken, laat je me dan even weten wat je ervan vond?