Bosvruchten skyrtaart met bastognebodem Gistermiddag maakte ik deze heerlijke …

Bosvruchten skyrtaart met bastognebodem

Gistermiddag maakte ik deze heerlijke taart van bosvruchtenskyr. Daar ben ik erg blij mee, want ik kijk nu al (!) uit naar m’n lunch die hier in de schoolkoelkast staat…

Wat nemen jullie mee naar je werk als lunch?

Ik varieer echt van crackers met kip en boterhammen met pindakaas tot hele skyrtaarten, pannenkoekjes en wafels. Het contrast is groot

Ingrediënten:
️ 20 g plantaardige boter van /> ️ 100 g bastogne
️ 1 liter Skyr bosvruchten van /> ️ 30 g whey eiwitpoeder van /> ️ 9 gelatinebladen van /> ️ 150 g bosvruchten

1. Bedek de bodem van een springvorm van 20 cm met bakpapier.
2. Maal de bastogne fijn in een keukenmachine. Smelt de plantaardige boter in een pannetje. Als de boter volledig gesmolten is, voeg je de koekkruimels toe. Verdeel dit over de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.
3. Leg 7 blaadjes gelatine in een kom koud water en laat ze hier 5 à 10 minuten in liggen. Als de blaadjes zacht zijn geworden, knijp ze uit en doe ze met 12 eetlepels koud water in een steelpannetje. Verwarm dit tot echt alles gesmolten is. Haal het pannetje van het vuur en laat dit afkoelen, maar zorg dat de gelatine niet stolt.
4. Meng de Skyr en whey met elkaar. Voeg daarna de gelatine toe en roer goed door. Stort het mengsel over de bodem en strijk glad. Zet de springvorm weer in de koelkast.
5. Week nog 2 gelatinebladen. Verwarm ondertussen de bosvruchten in een pannetje op laag vuur. Ik gebruikte diepvriesfruit. Maal deze met een staafmixer fijn. Knijp de gelatinebladen uit en verwarm ze met het fruitmengsel. Zorg dat de gelatinebladen weer helemaal smelten. Verdeel nu dit mengsel over de kwarktaart. Zet dit zeker voor 5 uur in de koelkast.

Ik sneed de taart in 8 punten.
Macro’s per punt: 195 kcal, 15 gram eiwit, 4 gram vet, 21 g koolhydraten