CINNAMON ROLLS

CINNAMON ROLLS

De ochtend starten met Cinnamon Rolls is echt een feestje. Ze zijn voedzaam, verantwoord en heel erg lekker. Het recept kwam ik tegen bij die je absoluut moet volgen op Instagram! Zij maakt echt de meest lekkere en gezonde dingen en allemaal heel makkelijk te maken.
Hieronder het recept, grotendeels zoals zij hem heeft gemaakt, ik heb er alleen nog banaan aan toegevoegd, wat een natuurlijke zoetheid geeft. Dus alle credits naar
Ik heb al 2 keer eerder een gezonder recept gebruikt voor kaneel rollen, maar beide keren waren ze niet zo goed gelukt. Met dit recept kan het niet mis gaan en is de smaak echt goed!

Wat heb je nodig voor 12 stuks?
– 200 gram havermeel
– 50 gram amandelmeel
– 7 gram gist
– 2 tl wijnsteenbakpoeder
– 200 ml warme amandelmelk
– 7 gram gesmolten roomboter
– 1 el kokosbloesemsuiker
– 1 tl kaneel

Vulling
– 50 gram kokosbloesemsuiker
– 2 tl kaneel
– 10 gram gesmolten roomboter
– 1 banaan

Topping
– 75 gram Griekse yoghurt
– 1 el honing
– mespuntje vanille poeder

Verwarm de oven op 175 graden. Meng in een kom de havermeel, amandelmeel, gist, bakpoeder en kaneel. Meng in een andere kom de gesmolten boter, warme amandelmelk en de kokosbloesemsuiker.
Voeg steeds wat van het meel mengsel hieraan toe. En roer tot een deeg. Op het einde moet je even verder met je handen kneden, dan word het te stevig. Strooi wat bloem op je aanrecht en kneed nog even goed door. Daarna kan je het deeg gaan uitrollen tot een rechthoek.
Voor de vulling meng je de kokosbloesemsuiker en de kaneel. Besmeer het deeg met de gesmolten boter en houd 1 cm vrij van de rand. Strooi het mengsel van suiker en kaneel over het deeg. Je prakt de banaan fijn en verdeeld dit ook over het deeg. Daarna kan je het deeg strak oprollen. Verdeel de rol in 12 stukken.
Leg dit in een ingevette ovenschaal en zet in de oven voor ongeveer 17-20 minuten.
Meng ondertussen nog de ingrediënten voor de topping door elkaar en drizzle dit over de kaneel rollen als ze klaar zijn. Geniet!