Echt van dat herfstweer leent zich prima voor pompoenbrownies

Echt van dat herfstweer leent zich prima voor pompoenbrownies

Dit is één van de eerste recepten die ik maakte voor dit Instagram account. Vandaag maakte ik hem weer om vanavond een stukje van te nemen en te laten proeven aan m’n ouders. Ik ben benieuwd!

Deze keer maakte ik hem zonder whey, want dit zit ergens in een verhuisdoos… Ik voegde in plaats hiervan 15 g cacao en 40 g amandelmeel toe. De voedingswaarden verschillen dan natuurlijk wel (meer vet, minder eiwitten).

Ingrediënten:
️ 400 g pompoen
️ 150 g dadels
️ 3 grote eieren
️ 90 ml magere melk
️ 40 g cacaopoeder
️ 50 g whey eiwitpoeder chocolade
️ 40 g amandelmeel
️ 10 g bakpoeder
️ 3 el zoetstof
️ 55 g rauwe noten

Bereidingswijze:
1. Schil de pompoen en snij deze in blokjes. Laat dit 20 minuten zachtjes koken. Week ondertussen de dadels in heet water. Laat ze afkoelen en knijp het water er goed uit.
2. Verwarm de oven voor op 160 graden.
3. Doe alle ingrediënten, behalve de noten, in een mixer of keukenmachine en mix dit tot een glad geheel.
4. Vet een brownieschaal (of ovenschaal) goed in of bedek met bakpapier. Ik gebruikte een vorm van 30×20 cm. Giet het beslag in de vorm. Het beslag is redelijk vloeibaar.
5. Hak tot slot de noten in stukjes en doe deze door het beslag en er bovenop als topping.
6. Zet de vorm voor 30 minuten in de oven. Bedek de vorm de laatste 10 minuten met een stuk aluminiumfolie zodat de noten niet aanbranden.
In onze eigen oven was 30 minuten genoeg, maar bij mijn ouders kwam de brownie er nog zo goed als vloeibaar uit. Het kwam erop neer dat ik hem 50 minuten deed. Kijk dus altijd even goed naar wat je uit de oven haalt. Iedere oven is tenslotte anders…

Goed laten afkoelen! Eet smakelijk!

Ik sneed de brownie in 15 stukjes.
Macro’s per stukje: 110 kcal, 6,3 gram eiwit, 12,5 gram koolhydraten, 5 gram vet.