Gazpacho! Een populair gerecht hier in Spanje, zeker nu de temperaturen hoog

Gazpacho! Een populair gerecht hier in Spanje, zeker nu de temperaturen hoog op beginnen te lopen️. Het is heerlijk verfrissend en hydraterend en vanwege de vitamine A, C en E plus verschillende mineralen ook nog eens heel gezond. Maar wist je dat regelmatig gazpacho drinken ook bijdraagt aan een gezonde, stralende huid? Dat komt door de lycopeen in de tomaten. Lycopeen is een zeer krachtige antioxidant die rimpelvorming tegen gaat en de huid helpt beschermen tegen zonneschade. Gazpacho drinken in de zomer helpt bij het krijgen en langer behouden van een mooi gezond kleurtje. Je maakt gazpacho in een handomdraai. Dit heb je nodig:
.
. Een kilo (ongeveer 5 grote) rijpe tomaten
. Een halve groene paprika
. Ongeveer een derde van een komkommer (geschild)
. Een kleine ui
. Een teentje knoflook
. Een half sneetje oud brood
. 3 eetlepels extra vierge olijfolie
. 3 eetlepels witte wijnazijn
. Snuf zout
.
Het enige dat je hoeft te doen is alles in grove stukken te snijden en in de keukenmachine te doen. Voeg eventueel koud water toe als je de gazpacho iets vloeibaarder wilt. Bewaar de gazpacho in een fles in de koelkast (ongeveer 3 dagen houdbaar). Zo lekker om een glaasje voor het eten of gewoon tussendoor te nemen!
.
Overigens wordt gazpacho in restaurants in een kom geserveerd om met een lepel te eten, maar in de Spaanse huishoudens wordt het meestal lekker makkelijk uit een glas gedronken.