Gezonde carrotcake Vandaag en morgen doe ik een cursus voor ‘Gezonde Kinderopv…

Gezonde carrotcake

Vandaag en morgen doe ik een cursus voor ‘Gezonde Kinderopvang. En naar mijn gevoel heb ik vandaag een hele lange dag, namelijk ban 9 tot 9 online training. Maar ik dacht er net eens goed over na dat ik normaal -met reistijd!- vaak ook 12 uur van huis ben, meestal van half 7 tot half 7, maar goed nu dus 9 tot 9. Dat klinkt langer en ik vond mezelf best zielig, maar dat is het dus helemaal niet

Wel fijn op zo’n dag om dan maaltijden en tussendoortjes klaar te hebben staan of van tevoren te weten wat je gaat eten. Als ik ‘ineens’ een kwartiertje pauze krijg en dan moet beslissen wat ik pak, zal ik bijna altijd boterhammen en wat fruit pakken. Helemaal prima, maar dan kom ik echt nooit aan m’n eiwitten en erg afwisselend is het niet… Vandaag dus CARROTCAKE

Dit recept (deelde ik al eerder, maar herhaling kan geen kwaad

Ingrediënten:
️ 250 g geraspte wortel
️ 60 g grof gehakte pecannoten
️ 2 bananen
️ 2 eieren
️ 40 g dadels
️ 100 ml magere melk
️ 160 g volkoren speltmeel
️ 40 g whey eiwitpoeder, naturel van /> ️ 10 g bakpoeder
️ 1 el speculaaskruiden
️ 1 el zoetstof

Voor de topping:
️ 300 g magere kwark, vanille van /> ️ Wat losse pecannoten

1. Wel de dadels in kokendheet water, laat ze afkoelen en knijp ze uit. Rasp de wortel grof.
2. Pureer de bananen en dadels. Mix de eieren en magere melk hier doorheen. Spatel vervolgens het meel, het eiwitpoeder, de speculaaskruiden, de zoetstof, het bakpoeder, de stukjes pecannoten en geraspte worteltjes erdoorheen.
3. Vet een bakblik van 20×30 goed in of bedek deze met bakpapier en giet het beslag erin. Een cakeblik o.i.d. werkt natuurlijk ook prima.
4. Verwarm de oven voor op 180 graden en schuif de carrotcake hier voor 30 minuten in. Laat de cake goed afkoelen.
5. Voor de topping moet de cake helemaal afgekoeld zijn. Smeer de kwark over de cake en maak af met de losse pecannoten.

Macro’s per stukje (1/15) inclusief topping: 128 kcal, 7 gram eiwit, 4,4 gram vet, 15,3 gram koolhydraten