Gezondere Twix Je mag vast niet over jezelf zeggen dat je geniaal bent, maar di…

Gezondere Twix Je mag vast niet over jezelf zeggen dat je geniaal bent, maar dit recept is zeker geniaal, ook al heb ik het zelf bedacht

Dit is echt te lekker… Een reep bevat dan ook wel 199 kcal, maar ook 9 gram eiwit

Ik was al een tijdje aan het nadenken over gezondere alternatieven voor bijv. Twix of Snickers. Je komt er eigenlijk niet onderuit dat het toch nog wel behoorlijk wat kcal bevat, voornamelijk als je nootjes of in dit geval notenpasta gebruikt.

Maar goed, mocht je dit ook willen maken, hieronder vind je de beschrijving ️

Ingrediënten voor 8 repen:
Voor de koeklaag:
️ 40 g amandelmeel
️ 40 g whey eiwitpoeder cookies and cream /> ️ 20 g agavesiroop (honing kan ook)
️ 18 g botergoud halfvolle roomboter /> Voor de pindalaag:
️ 72 g 100% notenpasta of pindakaas
️ 8 g agavesiroop
️ 20 g havermout
️ 10 g kokosolie
️ snufje zout
Voor de chocoladelaag:
️ 65 g 70% pure chocola /> ️ 25 g havermout

Ik gebruikte een speciale vorm voor reepjes, maar gewoon een vierkante bakvorm gebruiken kan ook. Dan snij je de repen later zelf in stukken.

1. Smelt de boter en roer hier het meel, de whey en agavesiroop doorheen. Dit is een vrij kruimelig geheel en vormt de onderste laag. Doe dit in je bakvorm en druk goed aan. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de bodem in 10 minuten gaar. Laat het hierna afkoelen.
2. Verwarm de kokosolie in een pannetje. Voeg de notenpasta, agavesiroop en havermout toe. Blijf dit doorroeren op laag vuur. Verdeel dit mengsel over de koekbodem. Verdeel er wat zout overheen. Laat dit goed afkoelen. Dit mag zeker een uurtje in de koelkast staan voor je met de chocoladelaag begint.
3. Als laatste kun je de chocolade smelten (in de magnetron of een pannetje). Roer hier de havermout doorheen en verdeel ook het chocolademengsel over de repen. Laat ook dit zeker weer een uurtje in de koelkast staan.

Macro’s per reep: 199 kcal, 9 gram eiwit, 13 gram vet, 10 gram koolhydraten