Heerlijke zomerse pokebowl!

Heerlijke zomerse pokebowl! ️

Een paar weken terug kreeg ik een lekker gezond pakketje toegestuurd van /> Het is zo ideaal dat je alles zo eetrijp kan kopen. Ik vind dat soms echt een gedoe met bijvoorbeeld , dat duurt dan een poos voordat het rijp is, terwijl je het dan dezelfde dag wil gebruiken. Daarom zijn de producten van eatme zo gemakkelijk!
Ik heb een lekker zomerse pokebowl gemaakt met mango, groene asperges, avocado en zalm. Maak eens een pokebowl voor een gezellig picknick bijvoorbeeld, neem spelletjes mee en geniet van de natuur!

Wat heb je nodig voor 2 personen?
1 mango van /> 100 gram basmati rijst
20 groene asperges + 1 tl Italiaanse kruiden + olijfolie
1 avocado van /> 125 gram gerookte zalm

Sausje:
3 eetlepels mayonaise
3 theelepels sojasaus
3 theelepels limoen sap

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de mango in blokjes.
Snijd de avocado in plakjes en besmeer beide kanten met een beetje olijfolie. Leg ze onder de grill en bak even totdat ze een beetje bruin worden. Mix de Italiaanse kruiden met een scheut olijfolie en besmeer de groene asperges aan beide kanten hiermee in. Grill de asperges ongeveer 5 minuten in het grill toestel.
Meng de ingrediënten voor het sausje door elkaar. Snijd de gerookte zalm in stukjes.
Nu kan je de bowl opmaken. Verdeel de rijst over 2 borden. Verdeel dan de gegrilde asperges, blokjes mango, gegrilde avocado en de gerookte zalm in de bowl. Sprenkel de saus erover en genieten maar!

Zoek je nog meer inspiratie voor lekkere BBQ of picknick gerechten? Check dan deze website eens! https://explore.eatme.eu/nl/bbq-wat-vaker-out-of-the-box