Hm, sandwiches zijn niet zo fotogeniek… Of MIJN sandwiches niet Maar wel hoog…

Hm, sandwiches zijn niet zo fotogeniek… Of MIJN sandwiches niet Maar wel hoog in eiwitten (35!! gram), laag in calorieën (423 kcal) en gruwelijk lekker!

Hier vroegen gister 3 volgers om toen ik in mijn stories vroeg waar jullie een recept of idee van wilden zien. De rest komt ook zeker nog aan bod hoor, maar vandaag had ik zelf eigenlijk ook wel behoefte aan een goedgevulde sandwich

Heb je hier nou ook behoefte aan, zet dan het volgende klaar of op je boodschappenlijstje:
️ 3 boterhammen
️ 4 plakjes kipfilet (gegrild of gerookt)
️ 1 plak 20+ kaas van (25 gram)
️ 1 hardgekookt ei
️ 40 g tomaat
️ 40 g komkommer
️ 16 g halfvolle fritessaus

Ik bakte de boterhammen even kort aan in een koekenpan zonder olie (roosteren in een broodrooster kan natuurlijk ook gewoon). Op de eerste boterham deed ik de helft van de fritessaus, de kipfilet en tomaat. Toen weer een boterham met de rest van de fritessaus, kaas, ei en komkommer. Laatste boterham erop en klaar!

Mocht je producten willen vervangen of een ander merk gebruiken, hou er dan altijd rekening mee dat de voedingswaarden kunnen schelen. Soms meer dan je verwacht (of hoopt ).
Neem je bijvoorbeeld 16 gram mayonaise à 115 kcal, dan scheelt dat nogal met 16 gram halfvolle fritessaus à 29 kcal… Dat is het vierdubbele!
Hetzelfde geldt natuurlijk voor bijv. 48+ kaas i.p.v. 20+ of bacon i.p.v. kipfilet.

Macro’s: 423 kcal, 35 gram eiwit, 14,6 gram vet, 38,9 gram koolhydraten