Home is where the taart de beste macro’s heeft Chocolade taartje met (ook) een …

Home is where the taart de beste macro’s heeft Chocolade taartje met (ook) een witte chocoladelaag

Ik maakte het taartje in een kleine springvorm met een doorsnede van 16 cm.

Ingrediënten bodem:
️ 25 g amandelmeel
️ 30 g whey eiwitpoeder chocolade
️ 14 g plantaardig boter van

Ingrediënten witte chocoladelaag:
️ 150 g vanille kwark van /> ️ 20 g witte chocolade
️ 2 gelatinebladen
️ eventueel wat zoetstof

Ingrediënten chocoladelaag:
️ 300 g vanille kwark van /> ️ 3 gelatinebladen
️ 25 g ongezoete cacaopoeder

1. Voor de bodem: smelt de boter. Meng het eiwitpoeder en de meel met elkaar en voeg dit bij de boter. Roer dit goed door. Beleg een springvorm met bakpapier en stort hier het mengsel op. Het is een vrij droog mengsel, maar probeer dit voorzichtig glad te strijken en ‘aan te duwen’ () met de bolle kant van een lepel. Verwarm een oven voor op 175 graden en zet de bodem hier voor 10 minuutjes in. Laat de bodem hierna goed afkoelen en start dan pas met de kwarktaart.

2. Voor de witte chocoladelaag: Leg de gelatinebladen minimaal 5 minuten in een bakje water. Als de bladen helemaal zacht zijn geworden, knijp je ze uit en verwarm je ze samen met 4 eetlepels water in een steelpannetje. Zorg dat de bladen smelten. Als het volledig gesmolten is, laat je dit even afkoelen. Smelt de witte chocolade en voeg dit al roerend bij de 150 gram vanillekwark. Roer nu ook de gelatine er goed door en zorg dat er geen klontjes inzitten. Stort de kwark op de bodem en laat dit zeker een uur in de koelkast opstijven.

3. Voor de chocoladelaag: eigenlijk herhaal je hetgeen van stap 2, maar dan met 3 gelatinebladen, 6 eetlepels water, 300 g vanillekwark met 25 g ongezoete cacaopoeder. Stort ook deze kwark op de taart en laat nu het geheel weer minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Macro’s per kwart: 192 kcal, 18 gram eiwit, 8,5 gram vet, 12 gram koolhydraten