JAPANSE PANNENKOEKJES⁣

JAPANSE PANNENKOEKJES⁣

Er zijn van die hapjes die ik nooit meer vergeet, één daarvan is Dorayaki – Japanse pannenkoekjes (met Nutella)⁣

Lang geleden toen Mariëlla en haar broertje Giacomo nog klein waren vloog ik (José) heel veel naar Japan. Niet omdat ik het daar zo geweldig vond, maar omdat deze vlucht kort intensief was, (lange verre vlucht, met kort verblijf). Deze vlucht gaf dan veel vrije dagen wat wel makkelijk was met een man die ook altijd op reis was.️⁣

Van Japans eten was ik ook niet zo’n fan. De crew ging daar naar de bakplaat maar omdat ik echt allergisch was voor sojasaus en rauwe vis at ik liever een bordje pasta in het hotel. Gelukkig heb ik tegenwoordig wel het Japanse eten leren waarderen ⁣

Voor mij was het ontbijt een feestje, vaak room-service, omdat je door het tijdsverschil meestal in de middag wakker werd. Daar heb ik Dorayaki ontdekt, twee pannenkoekjes op elkaar met een vulling erin. De authentieke pannenkoekjes zijn gevuld met een rode bonen pasta, maar ik heb liever die met Nutella. Mariëlla bakt af en toe gezonde baksels maar dit valt duidelijk in een andere categorie ⁣

De naam Dora betekent ‘gong’in het Japans. Deze mierzoete pannenkoekjes lijken op eierkoeken maar de structuur is heerlijk fluffy en vergelijkbaar met biscuitdeeg.⁣

Dit is echt mijn ️Crew Favorites ️, daarom voor jullie gemaakt, zodat wanneer jullie in Japan zijn deze ‘moeten’ bestellen, of met dit receptje gewoon thuis maken.⁣

Zeker weten dat je je kinderen (en jezelf) hier een groot plezier mee doet!⁣

Het recept staat online!⁣

⁣⁣⁣