JAVAANSE BAMI

JAVAANSE BAMI

In 1 woord, heerlijk! Deze Javaanse bami moet je eens gegeten hebben. Het is redelijk simpel om te maken en is ook nog eens goedkoop om te maken, klinkt als muziek in de oren toch?
Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden

INGREDIËNTEN
Kippenbouten
1 Maggie blokje
Trassi
2 kemirienoten
1 ui
1 teentje knoflook
Madam Jeanette
Spaghetti
Prei
Zoete ketjap
Zoute ketjap
Zakje bami kruiden ( toko )

️Was de kip goed en hak in gewenste stukken en bestrooi met flink wat zwarte peper. Doe wat zonnebloem olie in een braadpan en bak de kip rondom goed bruin.
️ snij de ui fijn en doe deze in een vijzel samen met de knoflook, trassi, kemirienoten, halve madam Jeanette en een Maggie blokje. Probeer alles zo smeuïg mogelijk te maken.
️Haal de goed bruin gemaakte kip uit de pan en doe de helft van het mengsel in de braadpan en laat even fruiten. Voeg de gebraden kip toe en roer goed door elkaar. Doe de zoute ketjap en zoete ketjap in de pan zodat de kip een lekker bruin laagje krijgt. Laat op een laag vuurtje maximaal 50 minuten pruttelen. Voeg een scheutje water toe mocht het nodig zijn
️ snij een prei in dunne ringetjes
️Kook de pasta gaar en giet af
️Verwarm een wok met wat olijfolie en fruit de andere helft van het mengsel en doe de gesneden prei erbij en strooi wat bami kruiden in de pan. De pasta mag er na een paar minuutjes bij, ook hier doe je de zoete en zoute ketjap en roer je goed door. Te licht van kleur? Doe er nog een beetje ketjap bij!

Lekker met wat zure komkommer, bakbanaan en kousenband.