Jummie! Deze spinazie risotto met gerookte kip is echt heerlijk!

Jummie! Deze spinazie risotto met gerookte kip is echt heerlijk!
Toen ik een poosje geleden in een restaurant spinazie risotto bestelde, bedacht ik gelijk dat ik dat thuis ook snel eens moest proberen. En dat is zeker gelukt! Hmmm dit wil je eten!

Ik maakte het recept voor 1 persoon, maar dit kan je natuurlijk makkelijk verdubbelen.

Wat heb je nodig?
0,5 witte ui
80 gram risotto rijst
Flinke scheut droge witte wijn
300 ml water + 0,5 blokje groentebouillon
125 gram diepvries spinazie
5 stuks champignons
75 gram gerookte kip
Klein handje pijnboompitten
Klontje roomboter
1 tl citroen sap
Klein handje parmezaanse kaas

Hoe maak je het?
Zet in een klein pannetje het water met het bouillonblokje op en verwarm dit.
Fruit de ui aan in een beetje olijfolie. Voeg de risotto toe en bak kort mee totdat het een beetje glazig word. Blus af met een flinke scheut witte wijn en roer goed door. Daarna doe je steeds een klein schepje bouillon erbij totdat het weer droog word en dan voeg je weer wat toe. Blijf goed roeren, na 25 minuten is je risotto gaar. Tussendoor, na 15 minuten doe je de diepvries spinazie erbij en meng je dit goed.
Ondertussen rooster je vast de pijnboompitten in een droge koekenpan. Zet dit apart. Snijd de champignons en bak in dezelfde pan de champignons in een scheutje olijfolie.
Snijd de gerookte kip in kleine stukjes. Wanneer de risotto gaar is voeg je de champignons en gerookte kip toe. Besprenkel met de citroensap, voeg een klontje roomboter toe en een klein handje parmezaanse kaas. Meng nog goed en bestrooi met de pijnboompitten. Enjoy!