Koffie kwarktaartje Ook weer heel makkelijk te maken en lekker als ontbijttaart…

Koffie kwarktaartje

Ook weer heel makkelijk te maken en lekker als ontbijttaartje of bij een kop koffie (of thee, ook echt prima ). Mocht je meer proteïne toe willen voegen, kun je wat whey eiwitpoeder door de kwark mengen. Ik zou dan gaan voor één zonder uitgesproken smaak.

Ingrediënten:
️ 60 g havermout
️ 50 g dadels
️ 6 g kokosolie
️ 450 g Griekse stijl yoghurt koffie van /> ️ 100 g magere franse kwark
️ 3 blaadjes gelatine
️ 20 extra pure chuncks van

1. Bedek de bodem van een kleine springvorm van 16 cm met bakpapier.
2. Wel de dadels in kokendheet water, laat afkoelen en knijp uit. Smelt de kokosolie in een pannetje. Doe de dadels, kokosolie en havermout in de mixer en zorg dat dit een goede bal deeg wordt. Doe deze bal deeg in de springvorm, verdeel het goed over de bodem en duw aan met een lepel. Zet dit in de koelkast.
3. Leg de blaadjes gelatine in een kom koud water en laat ze hier minimaal 5 minuten in weken. Knijp de gelatinebladen uit, doe ze in een steelpannetje met 5 eetlepels water en verwarm dit tot de gelatinebladen helemaal zijn opgelost. Haal het pannetje van het vuur, maar zorg dat de gelatine niet stolt. Meng de kwark goed met elkaar en roer de vloeibare gelatine er doorheen. Roer als laatst de pure chocochunks erdoor.
4. Haal de taartvorm weer uit de koelkast en giet het kwarkmengsel over de bodem. Zet de taart in de koelkast en laat deze minimaal 5 uur(!) in de koelkast opstijven.
5. Ik versierde de taart nog met 25 gram mokkaboontjes.
.
Macro’s per kwart: 199 kcal, 14 gram eiwit, 4 gram vet, 26 gram koolhydraten