Kwarktaart met verse aardbeien Weer lekker veel eiwitten en weinig calorieën v…

Kwarktaart met verse aardbeien

Weer lekker veel eiwitten en weinig calorieën voor dit taartje, dus hier kun je echt zonder schuldgevoel van genieten en met gemak 2 stukjes nemen of 3!

Ingrediënten:
️ 100 g havermout
️ 90 g dadels
️ 5 g kokosolie
️ 900 g Griekse stijl yoghurt vanille van /> ️ 1 flavourshot vanille van /> ️ 40 g whey eiwitpoeder van /> ️ 5 blaadjes gelatine

Als topping:
️ 50 g aardbeien

1. Bedek de bodem van een springvorm van 20 cm met bakpapier.
2. Wel de dadels in kokendheet water, laat afkoelen en knijp uit. Smelt de kokosolie in een pannetje. Doe de dadels, kokosolie en havermout in de mixer en zorg dat dit een goede bal deeg wordt. Doe deze bal deeg in de springvorm, verdeel het goed over de bodem en duw aan met een lepel. Zet dit in de koelkast.
3. Leg de blaadjes gelatine in een kom koud water en laat ze hier minimaal 5 minuten in weken. Knijp de gelatinebladen uit, doe ze in een steelpannetje met 10 eetlepels water en verwarm dit tot de gelatinebladen helemaal zijn opgelost. Haal het pannetje van het vuur, maar zorg dat de gelatine niet stolt. Meng de kwark goed met het eiwitpoeder en roer daarna de vloeibare gelatine er doorheen.
4. Haal de springvorm weer uit de koelkast en giet het kwarkmengsel over de bodem. Zet de taart in de koelkast en laat deze minimaal 5 uur(!) in de koelkast opstijven.
5. Op het moment dat je de taart wil serveren, opeten of fotograferen kun je deze versieren met aardbeien.
6. Mocht je hem maken en delen, tag me dan even in de foto of het bericht Vind ik zo leuk om te zien!

k sneed de taart in 8 punten.
Macro’s per stukje: 166 kcal, 16 gram eiwit, 1,9 gram vet, 18,8 gram koolhydraten