Magere kersenkwarktaart met havermoutbodem Kwarktaart is bij mij echt favoriet…

Magere kersenkwarktaart met havermoutbodem

Kwarktaart is bij mij echt favoriet als lunch. Van deze neem ik bijvoorbeeld een kwart (= 326 kcal excl. toppings) als lunch en dan zit ik echt uren ‘vol’ Het enige is dat je de avond ervoor eraan moet denken hem te maken

Ingrediënten:
️ 110 g havermout
️ 80 g dadels
️ 10 g honing
️ 10 g halfvolle boter
️ 450 g Griekse stijl yoghurt kers 0% van /> ️ 500 g magere kwark naturel
️ 20 g whey perfection vanille van /> ️ 5 blaadjes gelatine

1. Beleg de bodem van een springvorm van 20 cm met bakpapier.
2. Wel de dadels in kokendheet water, laat afkoelen en knijp uit. Smelt de boter in een pannetje. Doe de dadels, honing en havermout in de mixer en zorg dat dit een goede bal deeg wordt. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe. Doe deze bal deeg in de springvorm, verdeel het goed over de bodem en duw aan met een lepel. Zet dit in de koelkast.
3. Leg de blaadjes gelatine in een kom koud water en laat ze hier minimaal 5 minuten in weken. Knijp de gelatinebladen uit, doe ze in een steelpannetje met 5 eetlepels water en verwarm dit tot de gelatinebladen helemaal zijn opgelost. Haal het pannetje van het vuur en laat het iets afkoelen, maar zorg dat de gelatine niet stolt. Meng eerst de kwark en whey proteinepoeder goed door elkaar en roer vervolgens de vloeibare gelatine er doorheen.
4. Haal de taartvorm weer uit de koelkast en giet het kwarkmengsel over de bodem. Zet de taart in de koelkast en laat deze minimaal 5 uur(!) in de koelkast opstijven.
5. Na het opstijven, kun je de taart versieren met van alles. Ik deed het met blauwe bessen en 5 g pure hagelslag️
.
Macro’s per kwart: 326 kcal, 28 gram eiwit, 3,4 gram vet, 42 gram koolhydraten