Makkelijke frambozen kvargtaart met brosse koekbodem Gisteravond kwamen mijn o…

Makkelijke frambozen kvargtaart met brosse koekbodem

Gisteravond kwamen mijn oom en tante bij ons eten. Altijd spannend om iets te maken wat ik als ‘fitfood’ zie, want het is wellicht anders dan anders. Het is waarschijnlijk minder zoet. Het bevat waarschijnlijk ook minder vet. Tsja, als je een slagroomtaart verwacht en dan een eiwitrijk baksel krijgt, kan het zomaar tegenvallen.

Dacht ik. Maaar gelukkig waren ze erg enthousiast. Nou is het natuurlijk wel familie, maar ik hoop ook eerlijk en anders mogen jullie het me uiteraard zeggen!! Maar ik vind het in ieder geval een aanrader (oké, oké ook niet al te objectief )

Een keertje een ander soort bodem. Een brosse koekbodem, echt zo lekker!!

De frambozenkvarg kun je uiteraard vervangen voor elke gewenste smaak kwark/kvarg/skyr; leef je uit!

Ingrediënten:
Bodem:
️ 50 g amandelmeel
️ 50 g whey eiwitpoeder cookie & cream
️ 24 g /> Kvarglaag:
️ 1 kg frambozen kvarg van /> ️ 7 gelatinebladen

1. Verwarm de boter in een pannetje. Als dit volledig gesmolten is, roer dan het meel en de whey er doorheen.
2. Bedek de bodem van een springvorm (20 cm) met bakpapier. Stort het mengsel hierin en druk dit met de bolle kant van een lepel goed aan tot er geen ‘barstjes’ meer in zitten.
3. Verwarm de oven voor op 175 graden en zet de bodem hier voor 10 min in. Haal hem uit de oven en laat hem goed afkoelen voor je de kwarklaag erbij giet.
4. Leg de gelatineblaadjes minimaal 5 minuten in een bakje water. Als de bladen helemaal zacht zijn geworden, knijp je ze uit en verwarm je ze samen met 10 eetlepels water in een steelpannetje. Zorg dat de bladen langzaam smelten.
5. Als de bladen volledig gesmolten zijn, laat je dit even afkoelen. Voeg de gelatine bij de kwark. Roer goed door en zorg dat er geen klontjes inzitten.
Hou je van zoet? Voeg dan wat zoetstof toe.
6. Stort de kwark op de bodem en laat dit zeker 5 uur in de koelkast opstijven

Macro’s per 1/8 stukje: 155 kcal, 20 gram eiwit, 5,9 gram vet, 5,8 gram koolhydraten