Marmer bosvruchten kwarktaart, vorige week gemaakt door (met) mijn kleuterklas. …

Marmer bosvruchten kwarktaart, vorige week gemaakt door (met) mijn kleuterklas. Oftewel: iedereen kan dit

Bij dit recept voegde ik geen whey toe, maar dit kun je uiteraard zelf wel doen voor de extra eiwitten.

Ik schreef het recept uit voor een springvorm à 20 cm. Gebruik je er een van 28, verdubbel dan alle ingrediënten simple as that!

Ingrediënten:
️ 1 l magere kwark
️ 400 g bosvruchten (ik gebruikte diepvries)
️ 2 el zoetstof
️ 8 gelatinebladen
️ 60 g havermout
️ 60 g bastogne
️ 25 g plantaardige boter

1. Bedek de bodem van een springvorm van 20 cm met bakpapier.
2. Maal de bastogne en havermout fijn in een keukenmachine. Smelt de plantaardige boter in een pannetje. Als de boter volledig gesmolten is, voeg je de koekkruimels en het havermeel toe. Meng het goed en verdeel dit over de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.
3. Pak twee kommen en verdeel de kwark hierin (gewoon ongeveer door de helft) en doe in beide kommen een eetlepel zoetstof.
4. Leg 4 blaadjes gelatine in een kom koud water en laat ze hier 5 à 10 minuten in liggen. Pureer de bosvruchten. Als de gelatineblaadjes zacht zijn, knijp ze uit en doe ze met het gepureerde fruit en 5 eetlepels water in een steelpannetje. Verwarm dit tot de gelatinebladen gesmolten zijn. Laat dit afkoelen, maar zorg dat de gelatine niet stolt. Roer dit fruitgelatinemengsel door een van de kommen kwark.
5. Leg nu de andere 4 gelatinebladen in het water, laat ze weer zacht worden, knijp ze uit en doe deze met 5 eetlepels water in een steelpannetje. Laat ook deze bladen helemaal smelten en afkoelen. Meng dit met de andere kom kwark.
6. Je hebt nu witte kwark met gelatine en roze kwark met gelatine. Deze twee doe je bij elkaar zonder goed te roeren. Stort dit samen over de bodem en roer met een lepel rustig één kant op tot je het juiste effect hebt. Zet dit minimaal 5 uur in de koelkast.

Macro’s voor 1/8: 167 kcal, 13 gram eiwit, 4 gram vet, 17 gram koolhydraten