Mexicaanse eenpersoons ovenschotel met snack-a-jacks — nog geen 500 kcal! Mexi…

Mexicaanse eenpersoons ovenschotel met snack-a-jacks — nog geen 500 kcal!

Mexicaans… I love it! Helaas houdt m’n wederhelft er iets minder van, maar als hij er niet is, eet ik het erg graag. Ik maakte vanavond een goedvullende ovenschotel met weinig calorieën en veel eiwitten. Top!

Nogmaals… mijn avondeten is over het algemeen niet zo fotogeniek mocht je tips voor me hebben, kom maar door! Maar lekker is het zeker! En dat doet ertoe.

Ingrediënten:
️ 125 g vegetarische balletjes van /> ️ 200 g kidneybonen chili schotel van /> ️ 80 g champignons
️ 80 g aubergine
️ 25 g geraspte 20+ kaas
️ 15 g (is een half zakje) cheese chips van /> ️ snufje zout en peper naar smaak

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snij de groente in stukjes en snij de balletjes in vieren. Bak dit kort aan in een koekenpan. Hier kun je een snufje zout en/of peper doorheen doen. Voeg de kidneybonen schotel toe en verwarm dit kort mee. Ik gebruikte Pamspray van om de pan in te vetten. Mocht je olie of boter gebruiken, moet je dit natuurlijk nog toevoegen aan de calorieën en macro’s.
3. Doe alles wat je opgewarmd hebt in en ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas er overheen en zet de ovenschaal 10 minuten in de oven.
4. Verkruimel de chips en doe deze de laatste 3 minuten over de ovenschotel heen.

Ik deed er aan het einde nog wat ijsbergsla overheen.

Mocht je de ovenschotel alvast voor een later tijdstip willen klaarmaken, bewaar de verkruimelde chips dan totdat je hem daadwerkelijk gaat eten, anders wordt de chips nogal slap.

Macro’s: 495 kcal, 44 gram eiwitten, 9 gram vet, 52 gram koolhydraten