Mini bananenbroodjes Story of my life! En volgens mij ben ik niet de enige hie…

Mini bananenbroodjes

Story of my life! En volgens mij ben ik niet de enige hier op Instagram. Dan heb je iets lekkers gemaakt, maar weet je echt niet meer wat er precies in zat en in welke hoeveelheid

Sinds dat een stuk of vier keer gebeurd is (dat met die ezel die zich drie keer stopt, geldt dus niet echt voor mij. Ik heb meer nodig ), heb ik in de keuken een boekje liggen waarin ik alles even snel kan opschrijven. Dat werkt best heel goed. Tenzij je dat boekje dus even kwijtraakt. Maar goed, genoeg daarover… hij is weer gevonden!

Hierbij het recept van deze heerlijke mini bananenbroodjes. Van onderstaand recept maakte ik er vier.

Fijn weekend allemaal! ️ ️

Ingrediënten:
️ 1 grote banaan/2 kleine banaantjes
️ 30 g dadel (ontpit)
️ 1 eiwit (33 gram)
️ 1 ei
️ 25 g whey eiwitpoeder vanille
️ 55 g amandelmeel
️ 4 g bakpoeder
️ 30 g rauwe noten
️ 20 g pure chocolade
Eventueel zoetstof
Eventueel een theelepel kokosrasp

1. Wel de dadels 5 tot 10 minuutjes in kokendheet water. Doe dit samen met de banaan in de mixer en zorg dat dit ‘fijn’ wordt.
2. Doe het ei en eiwit erbij en meng door elkaar. Dit hoeft niet gemixt te worden. Roer tot slot het eiwitpoeder, het meel en het bakpoeder er doorheen.
3. Hak de noten en chocolade in kleine stukjes en roer ook dit door het beslag. Hou eventueel wat achter om dit bovenop de bananenbroodjes te doen.
4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het beslag in de vormpjes. Degenen die ik gebruikten, kocht ik bij de . Versier eventueel nog met de laatste stukjes chocolade en noot. Zeg de vormpjes voor 30 tot 35 minuten in de oven.

Macro’s per bananenbroodje: 251 kcal, 25 gram eiwit, 26,5 gram vet, 29 gram koolhydraten