Overnight oats Ik ben echt fan van havermout als ingrediënt, maar havermout al…

Overnight oats

Ik ben echt fan van havermout als ingrediënt, maar havermout als maaltijd… Warme havermout met melk… Ik vind het gewoon echt niet lekker. Toch wil ik het graag leren eten. Waarom? Het heeft hele goede voedingswaarden waar je lang van verzadigd kan zijn. En het is wellicht makkelijker en sneller te maken dan kwarktaart of bananenbrood.

Dus vanmorgen ging ik voor deze zogenaamde overnight oats. Verrassend genoeg vond ik het gewoon echt lekker. Al moet ik wel eerlijk zeggen dat het voornamelijk naar de smaak eiwitpoeder smaakt en de ‘blueberry & raspberry stevia’ van is echt een aanrader!

Hiermee kun je natuurlijk eindeloos variëren naar eigen smaak. Ik gebruikte nu lekker veel toppings, maar ook deze kun je natuurlijk minderen of vervangen om calorieën te besparen. Al raad ik je de pindakaas als topping echt aan!

Ingrediënten:
️ 35 g havermout
️ 90 ml magere melk
️ 45 g Griekse stijl kers /> ️ 25 g whey eiwitpoeder
️ 10 g chiazaad
️ 80 g blauwe bessen

Als toppings:
️ 15 g pindakaas light /> ️ 10 g pure hagelslag /> ️ 10 g witte chocoladedruppels

1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kommetje. Roer dit goed door.
2. Schenk dit over in een glas. Dek het glas goed af en zet het voor minimaal 5 uur (of een nacht) in de koelkast.
3. Top de havermout af met de heerlijke toppings.

Macro’s excl. toppings: 337 kcal, 26 gram eiwit, 6,7 gram vet, 41 gram koolhydraten
Macro’s incl. toppings: 514 kcal, 29 gram eiwit, 17 gram vet, 55 gram koolhydraten