PASTA FRIDAY⁣was heerlijk op vakantie in Italië. Mijn man Mario

PASTA FRIDAY⁣

Ik (José) was heerlijk op vakantie in Italië. Mijn man Mario is van Sicilië, maar dit jaar kiezen we ervoor om te stoppen rond Toscane en Umbrië.⁣

We hadden een huisje gehuurd en nu met de Corona vibes was het echt genieten daar zonder rekening te hoeven houden met andere mensen.

Omdat ik niet zoveel zitvlees heb, bracht ik veel tijd door in de keuken, waar het heerlijk koel was en alle Italiaanse kookgerei aanwezig. Helaas alleen geen pasta machine..⁣
Ook een bezoek aan de supermarkt was voor mij een favoriet uitstapje van de dag. Al die pasta’s, mooie groentes hammen en kazen.. grote blij Zelfs mijn man, die in Nederland echt nooit bij de Appie komt, ging fluitend mee op zoek naar mooie en heerlijke wijnen.⁣

Vandaag even een heerlijke pasta.⁣

Cacio en pepe, een oeroud Romeins recept dat bestaat uit Cacio =kaas en Pepe=peper en spaghetti. Ze gebruiken hier een bepaald soort spaghetti voor de tonnerelli.⁣

Omdat wij voornamelijk in Umbrië verbleven heb ik de Cacio en Pepe gemaakt met strangozzi pasta, een specialiteit uit deze streek.⁣

Ook de kaas is heel belangrijk, je gebruikt pecorino Romano. Pecorino is een schapen kaas. De supermarkt ligt hier vol mee, de keuze is reuze daarom best wel weer lastig welke ik zal nemen. Ik heb niet de oudste pecorino gekozen want een oude kaas smelt niet zo goed.⁣

Het is een zalige pasta geworden en ook makkelijk om te maken.⁣

Het recept staat online, link ik bio⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣ ⁣⁣⁣ ⁣