POLLO PEPERONCHINO⁣

️POLLO PEPERONCHINO️⁣
Pittige kip in rode saus!⁣

Het lekkere weer van de afgelopen dagen vraagt om makkelijke recepten, waaronder veel salades en heerlijk brood. We zijn er dol op maar kunnen het niet laten om toch ook een warm maaltje te creëren. Het was al even geleden dat ik (José) kip had gegeten dus hier moest ik iets mee doen.⁣

Peperonchino Het is dé chilipeper van Italië, en zeker in Umbrië, waar ik op vakantie was. Ik ben helaas de verse niet tegengekomen omdat ik op een of andere manier helemaal geen markten of groenten langs de weg tegen kwam. Jammer maar natuurlijk wel te vinden in de supermarkt.⁣

Deze pepers worden in de late zomer gedroogd in de volle zon, zodat je ze het hele jaar kan gebruiken. Peperonchino worden geheel, krokant gebakken, gekneusd, verpoederd of als pasta gegeten.⁣

Ik heb er 5 gebruikt voor mijn kip in rode saus gerecht. Oei was al aan de pittige kant, dus kijk uit voor deze kleine rakker⁣

Maar wat is het lekker geworden, en deze kan in het rijtje comfort food. Omdat ik een pannetje vol had, heb ik eerst van de saus een pasta gemaakt, en daarna de kip gegeten met salade. Op zijn Italiaans dus. Je kunt er ook voor kiezen om er een schaal rijst, bulger, couscous of iets dergelijks bij te serveren.⁣

Ga maar lekker aan de slag, jullie gaan genieten.⁣

Oja, tip van de dag: na het pletten van deze schatjes wrijf niet aan je ogen of gezicht… ze zijn dan opeens niet zo lief meer⁣

Wrijf je handen in met olijfolie of citroensap en was daarna je handen, je peper kan dan niet meer branden⁣

Het recept staat online! Link in bio⁣
En check het ‘hoe maak je het’ filmpje in de stories!

⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣