Sinterklaas kapoentje… Aardbeienkwarktaart met kruidnotenbodem Is het al de…

Sinterklaas kapoentje… Aardbeienkwarktaart met kruidnotenbodem

Is het al december? Ik ben zo gek op kruidnoten en eigenlijk al het snoepgoed dat bij Sinterklaas hoort, dus waarom het niet (nu al) verwerken in fijne baksels met hele goede macro’s!?

Een kwart van deze taart bevat bijvoorbeeld maar 356 kcal, dus prima als ontbijt, lunch of tussendoortje

Ingrediënten:
Bodem:
️ 27 g plantaardige boter van /> ️ 100 g kruidnoten /> ️ 30 g havermeel
Midden:
️800 g magere kwark
️ 250 g aardbeien
️ 50 g water
️ 35 g whey eiwitpoeder /> ️ 7 gelatinebladen
Topping:
️ 200 g aardbeien
️ 2 gelatinebladen
️ 30 g water

1. Bedek de bodem van een springvorm van 20 cm met bakpapier.
2. Maal de kruidnoten fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje. Als het volledig gesmolten is, voeg je de kruidnootkruimels en het havermeel hieraan toe. Roer goed door en verdeel het over de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm met bodem in de koelkast.
3. Leg de blaadjes gelatine in een kom koud water en laat ze hier zo’n 10 minuten in weken. Pureer de aardbeien en verwarm deze met het water in een steelpannetje. Als de gelatinebladen zacht zijn geworden, knijp ze uit en voeg ze toe aan het pannetje. Verwarm dit tot de gelatinebladen gesmolten zijn. Haal het pannetje van het vuur en laat dit kort afkoelen.
4. Meng de kwark en whey met elkaar. Voeg het aardbeienmengsel toe en roer dit alles goed door. Stort het mengsel over de bodem en strijk glad. Zet de springvorm (liefst minimaal 2 à 3 uur) in de koelkast.
5. Week nog 2 gelatinebladen. Pureer de aardbeien en verwarm ze met het water in een pannetje op laag vuur. Knijp de gelatinebladen uit en verwarm ze mee. Zorg dat de gelatinebladen weer helemaal gesmolten zijn. Verdeel nu dit mengsel over de kwarktaart
Zet dit zeker voor 5 uur in de koelkast.

Ik sneed de taart in vieren.
Macro’s per kwart: 356 kcal, 28 gram eiwit, 9,2 gram vet, 38 g koolhydraten