Smurfengebak met zoete dadelbodem Ik heb geen idee waarom, maar ik wilde heel …

Smurfengebak met zoete dadelbodem

Ik heb geen idee waarom, maar ik wilde heel graag een keer iets blauws maken of bakken Dat is gelukt (met behulp van wat kleurstof), maar of het er nou net zo smakelijk uitziet als dat het smaakt… Geen idee. Maaaaar… Het belangrijkste: lekker is het in ieder geval wel

Ik gebruikte voor dit recept een kleine ovenschaal van 12×12 cm. Daar haalde ik 4 van deze vierkante gebakjes uit. Een vershoudbakje o.i.d. werkt ook prima.

Ingrediënten bodem:
️ 55 g ontpitte dadels
️ 70 g havermout (waarvan de helft havermeel)
️ 10 g gesmolten kokosolie
️ 1 tl koek- of speculaaskruiden
Ingrediënten kwarklaag:
️ 200 g magere kwark
️ 80 g blauwe bessen
️ 80 g banaan
️ 15 g whey eiwitpoeder
️ 4 gelatinebladen
️ 4 eetlepels water

Mocht je net als ik heel graag iets blauwe willen maken (nog steeds geen idee waarom ), heb je ook een paar druppels blauw kleurvloeistof nodig.

1. Wel de dadels in warm water, maak van de helft van de havermout havermeel en smelt de kokosolie. Meng dit met elkaar, voeg de koek- of speculaaskruiden toe en verdeel dit over de bodem van je schaal of bak. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet dit afgedekt in de koelkast.
2. Leg de gelatinebladen 5 à 10 minuten in een kom koud water. Pureer ondertussen de blauwe bessen en banaan. Doe dit in een steelpannetje en verwarm op laag vuur. Knijp de bladen uit en voeg ze samen met 4 eetlepels water toe aan het fruit in de pan. Zorg dat de gelatinebladen smelten.
3. Meng de kwark met het eiwitpoeder. Voeg als laatst het fruit-gelatinemengsel toe en roer goed door. Stort dit over de bodem en zet voor minimaal 5 uur in de koelkast.

Macro’s per gebakje: 197 kcal, 11 gram eiwit, 4 gram vet, 28 gram koolhydraten