Stracciatella muffins met 10 gram eiwit per muffin! Ik heb dit weekend stracci…

Stracciatella muffins met 10 gram eiwit per muffin!

Ik heb dit weekend stracciatellamuffins gemaakt met stracciatella kvarg. Ik ben echt heel erg fan van kvarg! De macro’s zijn top en tot nu toe vind ik elke smaak heel lekker. Dus waarom er niet ook lekker mee bakken?

Het zijn heerlijke snacks om mee te nemen en ze blijven zeker 3 à 4 dagen goed. Al redden ze dat bij mij nooit… In mijn huis woont een soort onverzadigbaar wezen dat ‘s avonds stiekem al mijn baksels opeet Nu had ‘ie er afgelopen zaterdagavond zes opgegeten, terwijl ik nog geen foto had gemaakt. Top! vandaar dus 2 op de foto.

Invriezen zou ik met deze variant niet doen. Ik denk dat ze daar wat nattig van worden. maar ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd.

Ingrediënten voor 8 muffins:
️ 1 kleine rijpe banaan
️ 30 ml magere melk
️ 100 g stracciatella kvarg
️ 100 g eiwit (ongeveer van 3 eieren)
️ 30 g havermeel
️ 30 g kokosmeel
️ 45 g whey eiwitpoeder vanille
️ 4 g bakpoeder
️ 1 el zoetstof
️ 25 g pure hagelslag

Toppings:
️ 100 g stracciatella kvarg
️ 15 g pure hagelslag

1. Prak de banaan. Roer hier de melk, kvarg en eiwitten doorheen.
2. Meng vervolgens ook alle droge ingrediënten erdoor en als laatst de hagelslag.
3. Verdeel het beslag over 8 muffinvormpjes. Het gebruik van siliconen vormpjes is bij dit recept wel handig, want in de papieren bleven ze bij mij nogal plakken. In een kleine springvorm als een klein taartje kan natuurlijk ook.
4. Verwarm de oven voor op 200 graden en schuif de muffins er voor 25 minuten in. Dek de muffins halverwege af met aluminiumfolie. Ze worden namelijk redelijk snel donker aan de bovenkant.

Macro’s per muffin, inclusief toppings: 99 kcal, 10 gram eiwit, 1,8 gram vet, 11 gram koolhydraten