Stracciatella oreo taart Hierbij deel ik nog eens dit lekkere recept. Heel erg…

Stracciatella oreo taart

Hierbij deel ik nog eens dit lekkere recept. Heel erg lekker en niet onbelangrijk: supermakkelijk te maken. Wat je hier op het bordje ziet is nog geen 350 kcal

Ik maakte nu een kleine variant, omdat we uiteindelijk met z’n tweeën kerst vierden maar ik deel hieronder het recept voor een springvorm van 20 cm. Voor het kleintje deed ik alle ingrediënten simpelweg door de helft.

Ingrediënten:
️ 1 rol original
️ 20 g halfvolle roomboter /> ️ 800 g kvarg stracciatella van /> ️ 6 gelatineblaadjes
️ 1 el zoetstof
Eventueel als topping:
️ 20 g geraspte chocolade

1. Bedek de bodem van een springvorm van 20 cm met bakpapier.
2. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Houd eventueel 2 of 3 koekjes achter voor de versiering. Smelt de boter in een pannetje. Als de boter volledig gesmolten is, voeg je de koekkruimels toe en roer je dit goed door elkaar. Verdeel dit over de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm met bodem in de koelkast.
3. Leg de blaadjes gelatine in een kom koud water en laat ze hier 5 à 10 minuten in liggen. Als de blaadjes zacht zijn geworden, knijp ze uit en doe ze met 8 eetlepels koud water in een steelpannetje. Verwarm dit tot echt alles gesmolten is. Haal het pannetje van het vuur en laat dit wat afkoelen, maar zorg dat de gelatine niet stolt.
4. Meng de Kvarg en zoetstof met elkaar. Voeg daarna de gelatine toe en roer goed door. Stort het mengsel over de bodem en strijk glad. Zet dit zeker voor 5 uur in de koelkast.
5. Als je de kwarktaart wil serveren (of gewoon zelf wil opeten ), kun je hem versieren met stukjes geraspte chocolade en de extra oreo koekjes.

Macro’s per 1/8 punt: 164 kcal, 12 gram eiwit, 5,5 gram vet, 15,9 g koolhydraten