Stracciatella oreo taart Ik heb weer echt een heerlijke combinatie in deze taar…

Stracciatella oreo taart Ik heb weer echt een heerlijke combinatie in deze taart: Oreo en stracciatella. Hij is echt zóóó lekker en niet onbelangrijk: heel makkelijk te maken. Een kwart van deze taart is nog geen 350 kcal Dus ook nog ‘guiltfree’ genieten. Al moet je dat natuurlijk altijd doen

Ingrediënten:
️ 1 rol original
️ 20 g halfvolle roomboter /> ️ 800 g kvarg stracciatella van /> ️ 6 gelatineblaadjes
️ 1 el zoetstof
Eventueel als topping:
️ 20 g pure geraspte chocolade

1. Bedek de bodem van een springvorm van 20 cm met bakpapier.
2. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Houd 3 koekjes achter voor de versiering. Smelt de boter in een pannetje. Als de boter volledig gesmolten is, voeg je de koekkruimels toe. Verdeel dit over de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm en bodem in de koelkast.
3. Leg de blaadjes gelatine in een kom koud water en laat ze hier 5 à 10 minuten in liggen. Als de blaadjes zacht zijn geworden, knijp ze uit en doe ze met 6 eetlepels koud water in een steelpannetje. Verwarm dit tot echt alles gesmolten is. Haal het pannetje van het vuur en laat dit afkoelen, maar zorg dat de gelatine niet stolt.
4. Meng de Kvarg en zoetstof met elkaar. Voeg daarna de gelatine toe en roer goed door. Stort het mengsel over de bodem en strijk glad. Zet dit zeker voor 5 uur in de koelkast.
5. Als je de kwarktaart wil serveren (of gewoon zelf wil opeten ), kun je hem versieren met stukjes geraspte chocolade en de extra oreo koekjes.

Ik sneed de taart in 8 punten.
Macro’s per punt (zonder de pure chocolade als topping): 164 kcal, 12 gram eiwit, 5,5 gram vet, 15,9 g koolhydraten
(Met de pure chocolade komen er 11 kcal bij per punt… Of als je een dubbele portie doet 22… )