Stracciatella oreo taart ‘Maar Sas, Oreo??? Dat is toch helemaal niet gezond???…

Stracciatella oreo taart ‘Maar Sas, Oreo??? Dat is toch helemaal niet gezond???’
️ Dit soort vragen krijg ik vaak als ik bijvoorbeeld koekjes als bodem gebruik of weer allerlei chocoladetoppings over m’n baksels en kwark mik.
.
Het begrip ‘gezond’ vind ik sowieso een lastige omdat het nogal veelomvattend is.
️ Groente eten is gezond, maar elke dag alleen maar komkommers eten natuurlijk niet…
️ Elke dag drie rollen Oreo eten is ongezond, maar af en toe een paar koekjes natuurlijk niet…
.
Gezond eten en leven is niet zo zwart-wit en is ook persoonlijk. Voor mij is variatie bijv. belangrijk, maar ook genieten, balans en op een manier eten die bij mij past en die voor mij vol te houden is! 2 weken ‘supergezond’ leven, er niets aan vinden en dan alles weer over boord gooien, daar heb je natuurlijk niets aan.
.
Daarnaast zijn voor mij de macro’s van groot belang. Deze vermeld ik dan ook altijd onder mijn recepten. Ik kijk vooral naar mijn calorieinname en eiwitten per dag. Dit stukje taart is makkelijk in te passen want het puntje op de foto bevat 95 kcal en 11 gram eiwit.
.
Benieuwd naar het recept? Ik maakte nu een kleinere variant met extra eiwitpoeder, maar scroll even door naar de ‘grote’ stracciatella oreo taart. Daar staat precies hoe je hem maakt en wat de macro’s zijn. Je gaat geen spijt krijgen!!
.
Tip! Wil je net als ik wat meer eiwitten binnenkrijgen, voeg dan aan dit recept een schepje vanille eiwitpoeder toe.
.