Supersimpele aardbeien Skyrtaart met speculoos gemaakt met plantaardige boter …

Supersimpele aardbeien Skyrtaart met speculoos gemaakt met plantaardige boter

Dat je uit je werk fietst en met een zonnetje het weekend ingaat, is al fijn. En dat je dan ook nog weet dat deze in de koelkast op je staat te wachten (omdat je jezelf gisteravond zover hebt gekregen hem gauw in elkaar te zetten ook al was je moe) Fantastisch!

Ik ga hier even een kwart van opeten… ️
.
Ingrediënten:
️ 20 g /> ️ 100 g speculoos /> ️ 1 liter Skyr aardbeiensmaak van /> ️ 35 g whey eiwitpoeder van /> ️ 2 shots aardbei of vanille
️ 7 gelatinebladen van /> ️ 1 el zoetstof

1. Bedek de bodem van een springvorm van 20 cm met bakpapier.
2. Maal de speculooskoekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de plantaardige boter in een pannetje. Als de boter volledig gesmolten is, voeg je de koekkruimels toe. Verdeel dit over de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm met bodem in de koelkast.
3. Leg de blaadjes gelatine in een kom koud water en laat ze hier 5 à 10 minuten in liggen. Als de blaadjes zacht zijn geworden, knijp ze uit en doe ze met 12 eetlepels koud water in een steelpannetje. Verwarm dit tot echt alles gesmolten is. Haal het pannetje van het vuur en laat dit afkoelen, maar zorg dat de gelatine niet stolt.
4. Meng de Skyr, whey, ‘shots’ en zoetstof met elkaar. Voeg daarna de gelatine toe en roer goed door. Stort het mengsel over de bodem en strijk glad. Zet dit zeker voor 5 uur in de koelkast.

Ik sneed de taart in 8 punten.
Macro’s per punt: 186 kcal, 15,7 gram eiwit, 4,6 gram vet, 18,9 g koolhydraten