Tegenslag // teleurstelling // terugval Iedereen krijgt wel eens te maken met t…

Tegenslag // teleurstelling // terugval

Iedereen krijgt wel eens te maken met teleurstelling, of een ‘terugval’, op welk gebied dan ook. Dit zie je alleen niet heel vaak op social media, maar geloof me; iedereen ervaart dat wel eens. Niet alleen jij en ik, maar ook diegene met 86.000 volgers en altijd de perfecte plaatjes.

Ik probeerde me na twee maanden weer eens op te trekken en zelfs met het elastiek kwam ik nauwelijks 5 keer omhoog. Totaal logisch natuurlijk, maar o zo frustrerend.
Best typisch om na twee maanden iets niet te hebben gedaan te verwachten dat je verder kunt gaan waar je gebleven was.

Teleurstelling ervaren is (even) rot en heeft eigenlijk alles te maken met het niet matchen van je verwachtingen met de realiteit.

Je zou kunnen zeggen: zonder verwachtingen geen teleurstelling, maar zo werkt ‘het’ niet…

Als je naar een doel toewerkt, kun je niet in een rechte lijn omhoog. Het zou heel bevredigend en voorspelbaar (misschien zelfs saai?) zijn, maar helaas…

Tegenslagen horen erbij en maken je sterker; what doesn’t kill you, makes you stronger (op termijn dan, en schijnbaar niet fysiek )

En nu?
Huilen in een hoekje.
O nee, ik bedoel focus en gewoon weer gaan opbouwen

Ik ga over het algemeen niet heel goed om met teleurstellingen en kan hier soms in blijven hangen (afhankelijk uiteraard waar het om gaat), maar wellicht kan ik van jullie leren, dus:

Hoe gaan jullie om met teleurstellingen en tegenslag (op welk gebied dan ook)?