Yay! Pakketjes! Ik krijg best vaak de vraag wat ik allemaal bestel aan ‘fitness…

Yay! Pakketjes! Ik krijg best vaak de vraag wat ik allemaal bestel aan ‘fitness producten’ en waarom. Hieronder dus een lijstje. ️

Ik ben ook wel benieuwd naar jullie aanraders!

‘Zijn deze producten echt nodig voor progressie?’
Nee. Zeker niet! Zelf vind ik het heel fijn om met dit soort producten te zorgen voor een hogere inname van eiwitten. Van nature heb ik de neiging om voornamelijk koolhydraten te eten, door af en toe bijv. wat whey toe te voegen, zorg ik voor wat meer eiwitten wat weer zorgt voor meer verzadiging en beter (spier)herstel.

Whey eiwitpoeder
Dit hebben wij echt al-tijd in huis in allerlei smaken. Ik drink nooit een shake (niet mijn ding ), maar gebruik het wel vaak in baksels (bananenbrood, kwarktaart en cake) en havermout.
Mijn aanraders: frambozen, mango en cookies & cream!

Eiwitrepen
Dit probeer ik echt te zien als een lekkere snack met iets meer eiwitten dan een gewone snack. Om als voorbeeld de Mars eiwitreep te nemen; deze bevat niet veel minder kcal dan een gewone Mars (209 vs 230), maar wel een stuk meer eiwitten (20 gram vs 2 gram). Het is voor mij dus vooral van belang dat het lekker is (en wat eiwitten bevat, maar dit lijkt me duidelijk )!
Mijn aanraders: M&M’s, Barebells en Mars

Pre workout
Even een boost met wat cafeïne voor de training. Niets meer, niets minder. Een wondermiddel? Zeker niet. Koffie doet vast hetzelfde, maar is wel minder lekker… Momenteel neem ik denk ik 1 à 2 keer per week pre workout. Gewoon een leuk ritueel met wat muziek om je op te peppen voor de training.
Mijn aanrader: ABE energy!

Creatine
Dit neem ik dagelijks. Wellicht goed hier een keer een aparte post over te schrijven. Als ik hier nu drie zinnen over typ, roept dit vast meer vragen op dan het beantwoordt.

Extraatjes
Af en toe vind ik het leuk om wat dingetjes te proberen zoals ‘smart chips’ of popcorn. Zeker geen must, maar wel lekker.